SLUŽBENE STRANICE OPĆINE MARIJA GORICA

Tel: +385 (0)1 33 96 655 / E-mail: marija.gorica@email.t-com.hr

  savjetovanja

  digitalna pristupacnost mg

  logo png

  1mg ploca

  mg ploca3 ispravak

  zazeli

  informativna ploca goricki trg

  informativna ploca djecje igraliste marija gorica

  izbori lokalni 2021. logo

  logo parlamentarni izbori 2020

  Završilo „6. Ljeto u Mariji Gorici“

  11 1

  Završnom priredbom, otvorenjem oslikanog zida na školskom igralištu i izložbom učeničkih radova i dvjema filmskim projekcijama na otvorenom završilo je „6. Ljeto u Mariji Gorici“. Manifestacija „Ljeto u Mariji Gorici“ ove godine okupila je stotinjak djece osnovnoškolske dobi s područja Općine Marija Gorica i susjednih nam općina Brdovec, Dubravica, Pušća i grada Zaprešića.

  Projekt je pokrenut 2016. godine na inicijativu načelnice Općine Marija Gorica Marice Jančić, a usmjeren je ka zdravom razvoju djece, a zamišljen je kao oblik organiziranog okupljanja djece preko ljetnih praznika u prostoru OŠ Ante Kovačić u Mariji Gorici, kuće Krulc, te na otvorenom na raznim lokacijama na području Općine Marija Gorica.

  Cilj projekta je kreativni razvoj djece i druženje te očuvanje tradicije kroz izradu suvenira i raznih domaćih proizvoda, briga za biljni i životinjski svijet koji nas okružuje.

  U protekla dva tjedan djeca su mogla sudjelovati u tridesetak različitih radionica od oslikavanja zida, kulinarskim radionicama, radionica ručnog rada, likovnih radionica, radionice Foto Hrvatska, radionice kukičanja, radionice maketarstva, izrade suvenira od krep papira i žice, radionice zlatoveza, radionice izrade anđela od satena, radionice izrade buketića, radionice salvetne tehnike, radionice ukrašavanja predmeta špagom, oslikavanja boca, radionice izrade nakita, pčelarske radionice, radionice izrade eko kozmetike, izrade suvenira od keramike, vatrogasnog natjecanja, sportske radionice, radionice sigurnosti u prometu, a mogli su upoznati prirodu kroz šetnju šumom s lovcima.
  Zahvaljujemo se Zagrebačkoj županiji koja je i ove godine uz Općinu Marija Gorica financijski podržala ovaj iznimno važan projekt, projekt životne škole. Potpori Zagrebačke županije nadamo se i narednih godina.

  Zahvaljujemo se članicama Udruge Marijagorička zipka, ravnateljici OŠ Ante Kovačića, svim djelatnicima škole i tehničkom osoblju, ravnatelju Općinske knjižnice Ante Kovačića, Udruzi Ivana Perkovca, Lovačkom društvu „Vidra“, Lovnoj grupi Marija Gorica, VZO Marija Gorica, NK Mladost, Foto Hrvatska, Milivoju i Jadranki Lukša koji su održali pčelarsku radionicu, mentorima i mentoricama i svima onima koji su na bilo koji način pridonijeli da i ovo ljeto našoj djeci bude nezaboravno.

  „Ljeto u Mariji Gorici“ službeno je završava danas cjelodnevnim izletom sudionika ljeta i njihovih mentora u Trakošćan i Muzej krapinskih neandertalaca.

   

   

  Opcina Marija Gorica privremena informacijska ploca 70x100 page 0001

  Gorički trg - prezentacija

  goricki trg 3d

  pum2023 naslovnica

  pum2022.jpg

  pum2021

  pum2020 naslovnica

  ljeto u mariji gorici

  civilna zastita mup 145433

  Copyright © 2018. Općina Marija Gorica. Sva prava pridržana.All Rights Reserved. Designed By JoomShaper

  Please publish modules in offcanvas position.