SLUŽBENE STRANICE OPĆINE MARIJA GORICA

Tel: +385 (0)1 33 96 655 / E-mail: marija.gorica@email.t-com.hr

  civilna zastita mup 145433

  o primjeni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.

  S obzirom na učestale upite poljoprivrednika i stožera civilne zaštite daje se tumačenje primjene točke II. i III. Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj koje se odnosi na iznimku od napuštanja mjesta prebivališta zbog obrađivanja zemlje izvan mjesta prebivališta i izdavanja propusnice zbog tog razloga.

  Budući da se obrađivanje zemlje, tj. poljoprivredni radovi mogu podvesti i pod točku f)“putovanja na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće“ i pod točku e)“vitalni obiteljski razlozi, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština“ navedene Odluke, daje se uputa stožerima civilne zaštite da fizičkim osobama koje im se obrate sa zahtjevom za izdavanje propusnice zbog obrade zemlje, tj. obavljanja poljoprivrednih radova izvan područja prebivališta, izdaju propusnice.

  zemljOpćinsko vijeće Općine Marija Gorica na 23. sjednici, održanoj 25. ožujka 2020. godine, donijelo je Odluku o raspisivanju ponovljenog javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Općine Marija Gorica.

  Raspisuje se javni natječaj za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Općine Marija Gorica u katastarskim općinama: Laduč i Kraj, koje je Programom raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske na području Općine Marija Gorica predviđeno za zakup.
  Na rok od 25 godina s mogućnošću produljenja za isto razdoblje daje se u zakup zemljište koje je navedeno u tablici 1. koja se nalazi u prilogu ove Odluke i čini njezin sastavni dio.

  pdf Odluka o poništenju javnog natječaja za zakup poljoprivenog zemljišta u vlasništvu RH objavljen 04.11.2019.

  pdfOdluka o raspisivanju ponovljenog javnog natječaja

  pdfPonovljeni javni natječaj za zakup poljoprivednog zemljišta u vlasništvu RH na području Općine M. Gorica

  wordObrasci

  civilna zastita mup 145433
  o primjeni Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja

  S obzirom na upit Ministarstva poljoprivrede u vezi s obavljanjem nužnih poljoprivrednih radova te s tim u vezi prodajom poljoprivrednog reprodukcijskog materijala ( sjeme, presadnice, sadnice) i rezervnih dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju i opremu daje se tumačenje Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja.

  U smislu Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja, pojam „poljoprivredne ljekarne“ iz točke III. stavka 2., podtočke f) podrazumijeva i vrtne centre i rasadnike koji prodaju poljoprivredni reprodukcijski materijal te prodavaonice rezervnih dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju i opremu.

  Sukladno tome, vrtni centri i rasadnici koju prodaju poljoprivredni reprodukcijski materijal te prodavaonice rezervnih dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju i opremu mogu raditi uz obvezu poštivanja Odluke o radnom vremenu trgovina ( Narodne novine br. 35/2020) te mjera socijalnog distanciranja i svih mjera koje propisuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

   

  zgrada opcineDana 24. ožujka 2020. proglašena je prirodna nepogoda za 6 općina (Jakovlje, Luka, Klinča Sela, Orle, Križ, Stupnik) i 3 grada (Sveti Ivan Zelina, Sveta Nedelja i Velika Gorica), te dana 27. ožujka 2020. godine, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić proglasio je prirodnu nepogodu uzrokovanu potresom za još 19 općina (Bedenica, Bistra, Brdovec, Brckovljani, Dubrava, Dubravica, Farkaševac, Gradec, Krašić, Kravarsko, Kloštar Ivanić, Marija Gorica, Pisarovina, Pokupsko, Preseka, Pušća, Rakovec, Rugvica, Žumberak) i 6 gradova (Dugo Selo, Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Samobor, Vrbovec i Zaprešić) radi šteta nastalih na stambenim, gospodarskim, javnim, kulturnim i drugim objektima.

  Prijavu nastale štete mještani Općine Marija Gorica mogu podnijeti na obrascu PN zaključno do petka, 10. travnja 2020. godine.

  Prijave se, zbog nastale situacije vezano uz COVID-19, zaprimaju isključivo putem elektroničke pošte (e-mail) – Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili putem pošte na adresu: Općina Marija Gorica, Gorička 18/a, 10299 Marija Gorica, s naznakom Prijava štete od prirodne nepogode.

  Odluka župana

  Obrazac Prijave PN

  Povjerenstvo za elementarne nepogode

  Stranica 1 od 53

  Copyright © 2018. Općina Marija Gorica. Sva prava pridržana.All Rights Reserved. Designed By JoomShaper

  Please publish modules in offcanvas position.