SLUŽBENE STRANICE OPĆINE MARIJA GORICA

Tel: +385 (0)1 33 96 655 / E-mail: marija.gorica@email.t-com.hr

  digitalna pristupacnost mg

  zazeli

  informativna ploca goricki trg

  informativna ploca djecje igraliste marija gorica

  logo parlamentarni izbori 2020

  OBAVIJEST O OBVEZI ODRŽAVANJA

  kosnja trimeromOBAVIJEST O OBVEZI ODRŽAVANJA OKUĆNICA, VRTOVA, NEIZGRAĐENOG GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA, POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA I DRUGIH POVRŠINA UZ JAVNE POVRŠINE

  Poštovani mještani,
  sukladno članku 9. i 10. Odluke o komunalnom redu („Službeni glasnik Općine Marija Gorica“ broj 220) obavještavamo Vas da su vlasnici odnosno korisnici dužni držati urednim i čistim okućnice, vrtove, neizgrađeno građevinsko zemljište i druge površine uz javne površine te da se iste moraju koristiti sukladno njihovoj namjeni, a svojim stanjem i izgledom ne smiju narušavati estetski izgled okolnih površina.

  U slučaju da se vlasnici odnosno korisnici ne pridržavaju odredbi članka 9. i 10. Odluke o komunalnom redu, dužni smo primijeniti odredbu članka 105. Odluke o komunalnom redu odnosno rješenjem narediti radnje u svrhu održavanja komunalnog reda, izreći novčanu (mandatnu) kaznu u iznosu od 300,00 do 1.500,00 kuna te predložiti pokretanje prekršajnog postupka pred Prekršajnim sudom.


  Člankom 3., 5. i 15. Odluke o agrotehničkim mjerama i mjerama za uređivanje i održavanje poljoprivrednih rudina („Službeni glasnik Općine Marija Gorica“ broj 220) vlasnici odnosno korisnici (posjednici) poljoprivrednog zemljišta dužni su redovito obrađivati i održavati poljoprivredno zemljište, sprječavati zakorovljenost i obrastanje višegodišnjim raslinjem te sprečavati zasjenjivanje susjednih međa.

  U slučaju da se vlasnici odnosno korisnici ne pridržavaju odredbi članka 3., 5. i 15. Odluke o agrotehničkim mjerama i mjerama za uređivanje i održavanje poljoprivrednih rudina dužni smo primijeniti odredbu članka 25. i članka 27. Odluke odnosno rješenjem narediti radnje u svrhu provedbe mjera za uređivanje i održavanje poljoprivrednih rudina te naplatiti novčanu kaznu u iznosu od 500,00 do 800,00 kuna.

  Pravo vlasništva je stvarno pravo na određenoj stvari koje ovlašćuje svoga nositelja da s tom stvari i koristima od nje čini što ga je volja te da svakoga drugoga od toga isključi, ako to nije protivno tuđim pravima ni zakonskim ograničenjima.

  U granicama iz stavka 1. ovoga članka vlasnik ima, među ostalim, pravo posjedovanja, uporabe, korištenja i raspolaganja svojom stvari. (Članak 30. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima)
  Vlasništvo obvezuje i vlasnik je dužan pridonositi općem dobru, pa je općenito prilikom izvršavanja svoga prava dužan postupati obzirno prema općim i tuđim interesima koji nisu protivni njegovu pravu. (Članak 31. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima)

  U skladu s navedenim molimo mještane da se pridržavaju odredbi Odluke o komunalnom redu i Odluke o agrotehničkim mjerama i mjerama za uređivanje i održavanje poljoprivrednih rudina, te da brinu o svom vlasništvu.

  kosnja vocnjak

  okućnica 2

  tradicijska okućnica 1

  vrt3

  izbori lokalni 2021. logo

  civilna zastita mup 145433

  Gorički trg - prezentacija

  goricki trg 3d

  pum2021

  pum2020 naslovnica

  ljeto u mariji gorici

  Copyright © 2018. Općina Marija Gorica. Sva prava pridržana.All Rights Reserved. Designed By JoomShaper

  Please publish modules in offcanvas position.