SLUŽBENE STRANICE OPĆINE MARIJA GORICA

Tel: +385 (0)1 33 96 655 / E-mail: marija.gorica@email.t-com.hr

  Završilo je još jedno „Ljeto u Mariji Gorici“

  ljumg2019Završnom priredbom i podjelom prigodnih paketa završilo je još jedno „Ljeto u Mariji Gorici“. Manifestacija „Ljeto u Mariji Gorici“ ove godine okupila je osamdesetak djece osnovnoškolske dobi s područja Općine Marija Gorica i susjednih općina.

  Projekt je usmjeren ka zdravom razvoju djece, a zamišljen je kao oblik organiziranog okupljanja djece preko ljetnih praznika u prostoru OŠ Ante Kovačić u Mariji Gorici, kuće Krulc, te na otvorenom na raznim lokacijama na području Općine Marija Gorica.

  Cilj projekta je kreativni razvoj djece i druženje te očuvanje tradicije kroz izradu suvenira i raznih domaćih proizvoda, briga za biljni i životinjski svijet koji nas okružuje.


  U proteklih dvanaest dana djeca su mogla sudjelovati u različitim radionicama od pripreme domaćeg pekmeza, izrade paprenjaka, izrade domaćih rezanci i mlinci, domaćih krpica, pripremanja palačinki, ručnog rada, igraonice na engleskom jeziku, likovnih radionica, izrada suvenira od strugotina drveta i papira, izrade suvenira od keramike, pčelarske radionice, vatrogasnog natjecanja, radionice sigurnosti u prometu, upoznati prirodu kroz šetnju šumom s lovcima, a posjetili smo i obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Hrust kako bi se djeca upoznala sa životom na farmi.

  Zahvaljujemo se županu Zagrebačke županije Stjepanu Kožiću, Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu i pročelnici Mireli Katalenec koji su i ove godine financijski podržali ovaj iznimno važan projekt, projekt životne škole. Potpori Zagrebačke županije nadamo se i narednih godina.

  Zahvaljujem se članicama Udruge Marijagorička zipka, ravnateljici OŠ Ante Kovačića, svim djelatnicima škole i tehničkom osoblju, ravnatelju Općinske knjižnice Ante Kovačića, Udruzi Ivana Perkovca, Lovačkom društvu „Vidra“, Lovnoj grupi Marija Gorica, DVD-u Trstenik, OPG Hrust, mentorima i mentoricama i svima onima koji su na bilo koji način pridonijeli da i ovo ljeto našoj djeci bude nezaboravno.

  „Ljeto u Mariji Gorici“ službeno je završilo cjelodnevnim izletom sudionika ljeta i njihovih mentora u „Krašograd“.

  goricki trg 3d

  izbori pred logo 2019

  ljeto u mariji gorici

  proracunopcina2018

  Copyright © 2018. Općina Marija Gorica. Sva prava pridržana.All Rights Reserved. Designed By JoomShaper

  Please publish modules in offcanvas position.