SLUŽBENE STRANICE OPĆINE MARIJA GORICA

Tel: +385 (0)1 33 96 655 / E-mail: marija.gorica@email.t-com.hr

  savjetovanja

  digitalna pristupacnost mg

  eu2024 2

  izbori parlament 2024

  logo png

  1mg ploca

  mg ploca3 ispravak

  mg ploca projekt kliziste groblje

  zazeli

  informativna ploca goricki trg

  informativna ploca djecje igraliste marija gorica

  izbori lokalni 2021. logo

  logo parlamentarni izbori 2020

  Projekt - "Sanacija klizišta na lokaciji Općine Marija Gorica, Bijela Gorica, Vinogradska ulica br.k.č. 1211/1, k.o. Kraj“

   

  mg ploca3 ispravak

   

  Naziv Poziva na dostavu projektnih prijedloga: Hitno obnavljanje pogođenih prirodnih područja kako bi se izbjegli neposredni učinci erozije tla na području grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije

  Financirano iz: Fond solidarnosti Europske unije (FSEU)

  Nacionalno koordinacijsko tijelo (NKT): Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine

  Tijelo odgovorno za provedbu financijskog doprinosa (TOPFD): Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja

  Naziv projekta: "Sanacija klizišta na lokacijama općine Marija Gorica: Vinogradska ulica (br.k.č. 1211/1, k.o. Kraj), Hrastinska ulica (k.o. Kraj, L1=50,00 m, L2= 50,00 m, L3=200,00 m), Sveti Križ (Vinogradska ulica 5, L=25 m), Sveti Križ (Selski put 2f) i Rajski put NC 035"

  Korisnik projekta: Općina Marija Gorica

  Ukupna vrijednost projekta: 1.125.638,14 EUR

  Kratak opis projekta:

  - Hrastinska ulica: Prije predmetnog potresa na navedenoj lokaciji postojali su znakovi destabilizacije nizbriježnog pokosa na poziciji berme uz prometnicu,a nakon potresa, navedena berma kliznula je niz strmi pokos, pojavila se pojačana erozija pokosa, kao i vlačne pukotine na asfaltnoj površini ceste. Na poziciji najvećih pukotina na asfaltu, registrirana je jača erozija koja zahvaća čitavu visinu postojeće kolničke konstrukcije.
  Potrebna je hitna sanacija nizbriježnog pokosa na poziciji berme uz prometnicu kako bi navedeni dio prometnice ostao u funkciji.

  - Sveti Križ, Vinogradska: Šteta na klizištu na predmetnoj lokaciji nastala je uslijed potresa od 28.12.2020. godine s epicentrom na području Sisačko-moslavačke županije. Prije predmetnog potresa na navedenoj lokaciji postojali su znakovi destabilizacije nizbriježnog pokosa na poziciji berme uz prometnicu. Nakon potresa, navedena berma kliznula je niz strmi pokos, pojavila se pojačana erozija pokosa, kao i vlačne pukotine na površini ceste te ona više nije u funkciji. Obzirom na stanje postojećeg dijela prometnice, potrebna je hitna sanacija kako bi navedeni dio prometnice stavio ponovo u funkciju.

  - Sveti Križ, Selski put: Šteta na klizištu na predmetnoj lokaciji nastala je uslijed potresa od 28.12.2020. godine s epicentrom na području Sisačko-moslavačke županije. Prije predmetnog potresa na navedenoj lokaciji postojali su znakovi destabilizacije nizbriježnog pokosa na poziciji berme uz prometnicu. Nakon potresa, navedena berma kliznula je niz strmi pokos, pojavila se pojačana erozija pokosa, kao i vlačne pukotine na površini ceste te ona više nije u funkciji. Obzirom na stanje postojećeg dijela prometnice, potrebna je hitna sanacija kako bi navedeni dio prometnice stavio ponovo u funkciju.

  - Rajski put: prije potresa na navedenoj lokaciji psotojali su znakovi destabilizacije nizbriježnog pokosa na poziciji rubnog dijela kolnika berme uz prometnicu. Nakon potresa, navedena berma kliznula je niz strmi pokos, pojavila se pojačana erozija pokosa, kao i vlačne pukotine na površini ceste te ona više nije u funkciji. Obzirom na stanje postojećeg dijela prometnice, potrebna je hitna sanacija kako bi navedeni dio prometnice stavio ponovo u funkciju.

   

   

  Opcina Marija Gorica privremena informacijska ploca 70x100 page 0001

  Gorički trg - prezentacija

  goricki trg 3d

  pum2024

  pum2023 naslovnica

  pum2022.jpg

  pum2021

  pum2020 naslovnica

  ljeto u mariji gorici

  civilna zastita mup 145433

  Copyright © 2018. Općina Marija Gorica. Sva prava pridržana.All Rights Reserved. Designed By JoomShaper

  Please publish modules in offcanvas position.