SLUŽBENE STRANICE OPĆINE MARIJA GORICA

Tel: +385 (0)1 33 96 655 / E-mail: marija.gorica@email.t-com.hr

  digitalna pristupacnost mg

  logo png

  zazeli

  informativna ploca goricki trg

  informativna ploca djecje igraliste marija gorica

  izbori lokalni 2021. logo

  logo parlamentarni izbori 2020

  dušice
  Još jedna tužna godišnjica.
  U kraju kao da je vrijeme stalo, ožiljci se osjete još i danas, sjećanja na poginule učenike OŠ Ante Kovačića ne blijede i nikada neće.
  Tomislav Crnić
  Nikola Glogović
  Marin Ivanković
  Ivica Jakolić
  Martina Jakolić
  Mario Knežić
  Mladen Kolarić
  Maja Krolo
  Nikolina Ljubić
  Snježana Obranković
  Josip Pili
  Zvonko Planinc
  Marko Praštalo
  Danijela Šeničnjak
  „Blago čistima srcem: oni će Boga gledati!“ Mt 5, 8

  min poljPozivaju se poduzetnici čiji je kontinuitet proizvodnje ugrožen nepredvidivim i dalekosežnim utjecajem kriza da razmotre mogućnost financiranja potreba za obrtnim sredstvima (nabava repromaterijala za sjetvu, hrane za stoku, osiguranje likvidnosti uslijed visokog rasta troškova energenata i dr.) putem dostupnih kredita i uz jamstvene sheme uz državne potpore.

  Hrvatskim poljoprivrednicima su u tekućem programskom razdoblju uz bespovratne potpore te investicijske zajmove iz Programa ruralnog razvoja na raspolaganju zajmovi i jamstva za obrtna sredstva koji se plasiraju putem HBOR-a i HAMAG-BICRO-a od pojave COVID-a, uz nove linije HBOR-a zbog utjecaja ruske agresije na Ukrajinu.

  Iako mjera Financijski instrumenti, koja uključuje zajmove i jamstva za poljoprivrednike i prerađivače te dionike sektora šumarstva, izvorno nije bila planirana u Programu ruralnog razvoja 2014.-2020., Ministarstvo poljoprivrede od 2018., nakon potvrde uspješne pripreme od strane Europske komisije i u suradnji s HAMAG BICRO-om i HBOR-om, provodi ovu mjeru za financiranje investicija. Proglašenje i širenje epidemije COVID 19 donosi nove izazove u poslovanju svih gospodarstvenika, a osobito dionika u proizvodnji hrane te se u suradnji Ministarstva, HAMAG BICRO-a i HBOR-a još jednom uspješno uspostavljaju kreditne linije, ovog puta isključivo za obrtna sredstva uslijed prijetnje likvidnosti za brojne poljoprivrednike i prerađivače. Sve ove linije omogućuju financiranje po povoljnijim uvjetima od onih na tržištu.

  OPŠIRNIJE...

  mikrocipiranje pasa
  Općinska načelnica Općine Marija Gorica dana 31. kolovoza 2022. godine donijela je Odluku o financiranju označavanja – mikročipiranja pasa i sufinanciranju sterilizacije ženki pasa u 2022. godini.

  Iz Proračuna Općine Marija Gorica financirati će se troškovi označavanja – mikročipiranja pasa i sufinanciranju sterilizacije ženki pasa u 2022. godini, a na temelju sredstava koja su dodijeljena od strane Zagrebačke županije temeljem Odluke o dodjeli sredstava za provedbu programa kontrole populacije napuštenih pasa na području Zagrebačke županije u 2022. godini (KLASA:024-05/22-02/23; URBROJ:238-03-22-06 od 29. travnja 2022. godine) i Odluke o utvrđivanju kriterija i mjerila za dodjelu sredstava po javnom pozivu za kontrolu populacije napuštenih pasa na području Zagrebačke županije u 2022. godini (KLASA:024-05/22-02/14; URBROJ: 238-03-22-19 od 15. ožujka 2022.).

  Financiranje troškova mikročipiranja pasa i sufinanciranja sterilizacije ženki pasa će se realizirati preko Veterinarske stanice d.o.o. Zaprešić, Bana Jelačića 77, 10290 Zaprešić.

  Veterinarska stanica d.o.o. Zaprešić će izvršiti uslugu označavanja – mikročipiranja pasa, čiji vlasnici odnosno posjednici imaju prebivalište na području Općine Marija Gorica. Vlasnici i posjednici pasa s područja Općine Marija Gorica, a čiji psi nisu mikročipirani, mogu se javiti u Jedinstveni upravni odjel Općine Marija Gorica za besplatno mikročipiranje svojih pasa.

  Isto tako, Veterinarska stanica d.o.o. Zaprešić će izvršiti uslugu sterilizacije ženki pasa vlasnicima označenih – mikročipiranih ženki pasa koji imaju prebivalište na području Općine Marija Gorica i koji podnesu zahtjev za ostvarivanje prava na sufinanciranje sterilizacije ženke pasa u Jedinstveni upravni odjel Općine Marija Gorica, na temelju kojeg će se izdati potvrda o sufinanciranju u iznosu od 50%, a najviše 300,00 kuna za jednu steriliziranu ženku pasa po vlasniku.

  Stranica 1 od 97

  Opcina Marija Gorica privremena informacijska ploca 70x100 page 0001

  Gorički trg - prezentacija

  goricki trg 3d

  pum2022.jpg

  pum2021

  pum2020 naslovnica

  ljeto u mariji gorici

  civilna zastita mup 145433

  Copyright © 2018. Općina Marija Gorica. Sva prava pridržana.All Rights Reserved. Designed By JoomShaper

  Please publish modules in offcanvas position.