SLUŽBENE STRANICE OPĆINE MARIJA GORICA

Tel: +385 (0)1 33 96 655 / E-mail: marija.gorica@email.t-com.hr

  savjetovanja

  digitalna pristupacnost mg

  eu2024 2

  izbori parlament 2024

  logo png

  1mg ploca

  mg ploca3 ispravak

  mg ploca projekt kliziste groblje

  zazeli

  informativna ploca goricki trg

  informativna ploca djecje igraliste marija gorica

  izbori lokalni 2021. logo

  logo parlamentarni izbori 2020

  zatvorena cesta
  Županijska uprava za ceste objavila je Odluku o zatvaranju raskiržja ŽC3033 i ŽC 3030 zbog radova na rekonstrukciji magistralnog cjevovoda VS Sveti križ - Celine.

  OPŠIRNIJE...

  ljeto u MG
  Završnom priredbom, otvorenjem oslikanog zida na školskom igralištu, izložbom učeničkih radova i izletom u Nacionalni park Brijuni završilo je „8. Ljeto u Mariji Gorici“.

  „8. Ljeto u Mariji Gorici“ ove godine okupilo je nešto manje od 150 djece osnovnoškolske dobi s područja Općine Marija Gorica i susjednih nam općina Brdovec, Dubravica, Pušća i grada Zaprešića.

  Projekt je pokrenut 2016. godine na inicijativu načelnice Općine Marija Gorica Marice Jančić, a usmjeren je ka zdravom razvoju djece, a zamišljen je kao oblik organiziranog okupljanja djece preko ljetnih praznika u prostoru OŠ Ante Kovačić u Mariji Gorici, kuće Krulc, rodne kuće Ante Kovačića, te na otvorenom na raznim lokacijama na području Općine Marija Gorica.

  Cilj projekta je kreativni razvoj djece i druženje, očuvanje tradicije kroz izradu suvenira i raznih domaćih proizvoda te briga za biljni i životinjski svijet koji nas okružuje.

  U protekla dva tjedan djeca su mogla sudjelovati u tridesetak različitih radionica od oslikavanja zida, kulinarskim radionicama, radionica ručnog rada, likovnih radionica, radionice Foto Hrvatska, radionice kukičanja, radionice maketarstva, izrade suvenira od krep papira i žice, radionice izrade buketića, radionica salvetne tehnike, radionice ukrašavanja predmeta špagom, oslikavanja boca, radionice izrade nakita, pčelarske radionice, izrade suvenira od keramike, male škole arheologije, vatrogasnog natjecanja, sportske radionice, radionice sigurnosti u prometu i brojnih drugih radionica te upoznati prirodu kroz šetnju šumom s lovcima.

  Zahvaljujemo se Zagrebačkoj županiji koja je i ove godine uz Općinu Marija Gorica financijski podržala ovaj iznimno važan projekt, projekt životne škole. Potpori Zagrebačke županije nadamo se i narednih godina.

  Zahvaljujemo se članicama Udruge Marijagorička zipka, ravnateljici OŠ Ante Kovačića, svim djelatnicima škole i tehničkom osoblju, ravnatelju Općinske knjižnice Ante Kovačića, Udruzi Ivana Perkovca, Lovačkom društvu „Vidra“, Lovnoj grupi Marija Gorica, VZO Marija Gorica, NK Mladost, Foto Hrvatska, Udruzi pčelara Zaprešićkog kraja Ban Josip Jelačić koji su održali pčelarsku radionicu, dr. sc. Janji Mavrović Mokos voditeljici arheološke radionice sa Odsjeka za arheologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, djelatnici Hitne medicinske pomoći Zaprešić Martini Valenčak koja nas je pratila kroz šetnju šumom, mentorima i mentoricama i svima onima koji su na bilo koji način pridonijeli da i ovo ljeto našoj djeci bude nezaboravno.

  VIŠE FOTOGRAFIJA MOŽETE POGLEDATO OVDJE

  sufinanc papuca
  KOMPLETI ZA LIKOVNI ODGOJ

  Općina Marija Gorica i ove je godine nabavila komplete za likovni odgoj za naše prvašiće. Tom gestom načelnica svake godine, prvog školskog dana najmlađima zaželi dobrodošlicu u novu sredinu i u novo životno poglavlje. Stoga obavještavamo roditelje da se u svakoj kutiji nalazi sav potreban pribor za rad: grafitne olovke, drvene boje, flomasteri, voštane boje, vodene boje, tempere, paleta, kistovi, glinamol, plastelin, ugljen, crni tuš, škarice, ljepila, gumica, čašica i folija za klupu.
  Kompleti će biti podijeljeni prvašićima na prvi dan škole.

   

  SUFINANCIRANJE DOPUNSKIH NASTAVNIH SREDSTAVA
  Općina Marija Gorica sufinancirati će nabavu dopunskih nastavnih sredstava za obvezene nastavne predmete učenicima od 1. do 4. razreda osnovne škole u iznosu od 40,00 EUR, a učenicima od 5. do 8. razreda u iznosu od 50,00 EUR, temeljem zahtjeva za sufinanciranje koji se podnosi Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Marija Gorica od 02. do 18. rujna 2024. godine.
  Kriteriji za ostvarivanje prava na sufinanciranje nabave dopunskih nastavnih sredstava za obvezne nastavne predmete su:
  - prijavljeno prebivalište učenika i roditelja na području Općine Marija Gorica (potvrda o prebivalištu ne starija od 6 mjeseci ili važeća osobna iskaznica)
  - podmirene sve obveze domaćinstva prema Općini Marija Gorica (komunalna naknada, naknada za uređenje voda i grobna naknada)
  - račun kao dokaz izvršene kupnje.
  Pravo na sufinanciranje nabave dopunskih nastavnih sredstava za obvezne nastavne predmete ne ostvaruju učenici koji su to pravo ostvarili po drugoj osnovi.

  SUFINANCIRANJE ŠKOLSKIH PAPUČA ILI TENISICA
  Također, Općina Marija Gorica sufinancirati će nabavu školskih papuča ili tenisica za tjelesni odgoj učenicima od 1. do 8. razreda osnovne škole u iznosu od najviše 30,00 EUR, temeljem zahtjeva za sufinanciranje koji se podnosi Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Marija Gorica od 02. do 18. rujna 2024. godine.
  Kriteriji za ostvarivanje prava na sufinanciranje nabave školskih papuča ili tenisica za tjelesni odgoj su:
  - prijavljeno prebivalište učenika i roditelja na području Općine Marija Gorica (potvrda o prebivalištu ili važeća osobna iskaznica)
  - podmirene sve obveze domaćinstva prema Općini Marija Gorica (komunalna naknada, naknada za uređenje voda i grobna naknada)
  - račun kao dokaz izvršene kupnje.“

  pdfOdluka - sufinanciranje dopunskih nastavnih sredstava

  pdfOdluka - sufinanciranje školskih papuča- tenisica

  Stranica 1 od 124

  Opcina Marija Gorica privremena informacijska ploca 70x100 page 0001

  Gorički trg - prezentacija

  goricki trg 3d

  pum2024

  pum2023 naslovnica

  pum2022.jpg

  pum2021

  pum2020 naslovnica

  ljeto u mariji gorici

  civilna zastita mup 145433

  Copyright © 2018. Općina Marija Gorica. Sva prava pridržana.All Rights Reserved. Designed By JoomShaper

  Please publish modules in offcanvas position.