SLUŽBENE STRANICE OPĆINE MARIJA GORICA

Tel: +385 (0)1 33 96 655 / E-mail: marija.gorica@email.t-com.hr

  digitalna pristupacnost mg

  zazeli

  informativna ploca goricki trg

  informativna ploca djecje igraliste marija gorica

  izbori lokalni 2021. logo

  logo parlamentarni izbori 2020

  Marija Gorica proslavila Dan općine, otvoren novouređeni trg

  2Dana 31. svibnja 2022. godine, u Mariji Gorici, održana je svečanost otvorenja rekonstruiranog i novouređenog Goričkog trga u sklopu Dana Općine Marija Gorica, župe Pohoda BDM i škole Ante Kovačića.

  U uređenje trga koji zajedno s crkvom Pohoda Blažene Djevice Marije čini jednu cjelinu, uloženo je 5,3 milijuna kuna. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskoga poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, dok je Zagrebačka županija dodijelila Općini Marija Gorica bespovratnu potporu u iznosu od 500.000,00 kn za pokriće dijela vlastitog udjela u troškovima provedbe projekta.

  Načelnica Marica Jančić osvrnula se na brojne realizirane projekte i istaknula je da je uz potporu Vlade RH, Zagrebačke županije, ministarstava i fondova EU ostvareno više nego smo očekivali! Načelnica je istaknula da je puno planova, želja i potreba i da je u sve projekte racionalno usmjeravan proračunski novac, vodeći se potrebama maloga čovjeka i povećanjem kvalitete života na svim razinama.

  Ministrica poljoprivrede Marija Vučković naglasila je da ovakvi projekti doprinose „brisanju granica između ruralnog i urbanog“. Posebno je istaknula učinke Programa ruralnog razvoja na području Zagrebačke županije, te da je iz Programa ugovoreno je projekata ili potpora u vrijednosti od 854 milijuna kuna.
  Ministrica je posebno istaknula programe i projekte gradnje društvene i komunalne infrastrukture, a posebno vesele projekti koji se odnose na razvoj malih gospodarstava, posebno potpore mladima za uspostavu i razvoj gospodarstva i potpore za razvijanje novih djelatnosti na poljoprivrednom gospodarstvu.

  Okupljenim su se obratili u ime predsjednika Hrvatskog sabora saborski zastupnik Mato Čičak, državni tajnik Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Ivan Vidiš, zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec, a u ime prisutnih gradonačelnika i općinskih načelnika gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.

   

  Koristimo priliku da se zahvalimo svim uzvanicima, mještanima, posjetiteljima i izvođačima koji su svojim prisustvom uveličali svečanost otvorenja rekonstruiranog i novouređenog Goričkog trga i Dana Općine Marija Gorica, župe Pohoda BDM i škole Ante Kovačića, kao i predstavnicima lokalnih medija Prigorski kaj, Zaprešićki kraj i TV Zapad koji su sve medijski popratili.

  Posebno se zahvaljujemo ravnateljici, djelatnicima i učenicima OŠ Ante Kovačića, Dječjem vrtiću Bambi, ravnatelju Općinske knjižnice Ante Kovačića, direktoru Turističke zajednice Savsko-sutlanska dolina i brigi, članovima Udruge Trsje, Lovačkog društva Vidra Dubravica Lovna grupa Marija Gorica, Udruge branitelja Općine Marija Gorica, Udruge Marijagorička zipka, članovima DVD-a Bijela Gorica i Marija Gorica, NK Mladost Kraj Donji, članovima KUD-a Zgubidan i djelatnicama Jedinstvenog upravnog odjela na pomoći u organizaciji obilježavanja Dana Općine Marija Gorica, župe Pohoda BDM i škole Ante Kovačića.

   

  Opcina Marija Gorica privremena informacijska ploca 70x100 page 0001

  Gorički trg - prezentacija

  goricki trg 3d

  pum2022.jpg

  pum2021

  pum2020 naslovnica

  ljeto u mariji gorici

  civilna zastita mup 145433

  Copyright © 2018. Općina Marija Gorica. Sva prava pridržana.All Rights Reserved. Designed By JoomShaper

  Please publish modules in offcanvas position.