SLUŽBENE STRANICE OPĆINE MARIJA GORICA

Tel: +385 (0)1 33 96 655 / E-mail: marija.gorica@email.t-com.hr

  digitalna pristupacnost mg

  zazeli

  informativna ploca goricki trg

  informativna ploca djecje igraliste marija gorica

  logo parlamentarni izbori 2020

  Međunarodni dan životinja bez doma

  udomljavanje zivotinja

  Prijatelji životinja pozivaju na obilježavanje Međunarodnog dana životinja bez doma kojim se želi ukazati na nužnost rješavanja problema napuštanja životinja. Navode da je potrebno aktivno provoditi mikročipiranje i kastraciju pasa i mačaka te da kao humano društvo trebamo poticati udomljavanje životinja umjesto njihove kupnje kao primjer plemenitog i društveno odgovornog ponašanja.

  Međunarodni dan životinja bez doma obilježava se od 1992. godine svake treće subote u kolovozu, a pokrenula ga je organizacija International Society for Animal Rights (ISAR). Ove godine obilježava se u subotu 21. kolovoza 2021. u više od 50 država svijeta, na šest kontinenata. Obilježavanje ovoga dana podržava i svjetska organizacija za prava životinja PETA, koja se slaže s Prijateljima životinja te je ovom prigodom izjavila: „Kao i svaki problem koji želimo riješiti, moramo se uhvatiti ukoštac s korijenom problema. To znači da trebamo uvesti obavezu mikročipiranja i kastracije za pse i mačke. Od vitalnog je značaja i udomljavanje životinja iz skloništa i potpuno izbjegavanje kupnje životinja.”

  „Osim potrebe stalnog osvještavanje javnosti o važnosti odgovornog skrbništva, provođenja kastracije pasa i mačaka te udomljavanja umjesto kupnje životinja, naglasak treba biti na sustavnom rješavanju problema i uključivanju svih nadležnih u rješavanje uzroka”, kaže Koraljka Petrinović, koordinatorica Mreže za zaštitu životinja, projekta udruge Prijatelji životinja koji okuplja više od 50 udruga u Hrvatskoj.

  OPŠIRNIJE...

  izbori lokalni 2021. logo

  bicikl staza MG

  Gorički trg - prezentacija

  goricki trg 3d

  pum2021

  civilna zastita mup 145433

  pum2020 naslovnica

  ljeto u mariji gorici

  Copyright © 2018. Općina Marija Gorica. Sva prava pridržana.All Rights Reserved. Designed By JoomShaper

  Please publish modules in offcanvas position.