SLUŽBENE STRANICE OPĆINE MARIJA GORICA

Tel: +385 (0)1 33 96 655 / E-mail: marija.gorica@email.t-com.hr

  digitalna pristupacnost mg

  zazeli

  informativna ploca goricki trg

  informativna ploca djecje igraliste marija gorica

  logo parlamentarni izbori 2020

  Općina Marija Gorica uključila se u sustav e-Novorođenče

  novorodence
  Općina Marija Gorica i Ministarstvo pravosuđa i uprave potpisali su Sporazum sukladno kojem je Općina Marija Gorica uključena u sustav e-Novorođenče. Ovim Sporazumom Općina Marija Gorica omogućava roditeljima podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć povodom rođenja djeteta prilikom prijave rođenja djeteta u nadležnom matičnom uredu ili prijavom u sustav e-Građani kroz uslugu e-Novorođenče.

  Prilikom prijave rođenja djeteta kod matičara, matičar će upoznati roditelje s pravom na ostvarivanje jednokratne novčane pomoći povodom rođenja djeteta te da roditelji mogu podnijeti zahtjev za ostvarivanje tog prava. Ukoliko roditelji ispunjavaju uvjete za ostvarivanje naknade sukladno Odluci Općine, nakon podnošenja zahtjeva matični ured će putem aplikacije e-Novorođenče proslijediti zahtjev Općini Marija Gorica na rješavanje.

  Ostvarivanje prava na novčanu naknadu za novorođenče omogućeno je i prilikom upisa djeteta putem sustava e-Građani kroz uslugu e-Novorođenče, a detaljne upute postupku ostvarivanja prava možete pogledati na:
  Upute za ostvarivanje prava putem sustava e-građani korak po korak https://mpu.gov.hr/

  Ova dodatna usluga sustava e-Građani uvelike će olakšati roditeljima te će, umjesto da skupljaju dokumentaciju i fizički je predaju u Općinu od sada, u samo nekoliko klikova moći predati i taj zahtjev. Roditelji neće više morati skupljati potrebnu dokumentaciju i osobno je predavati, nego će moći sve učiniti na jednom mjestu prilikom prijave djeteta. Kroz uslugu e-Novorođenče prijavljuju rođenje djeteta putem interneta iz udobnosti doma, uz elektroničku osobnu iskaznicu i čitač pametnih kartica. Roditelji automatski mogu zatražiti i jednokratnu novčanu naknadu od HZZO-a, kao i novčanu potporu svoje općine ili županije.

  Ukoliko imate pitanja ili nejasnoća vezano uz predaju Zahtjeva za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć povodom rođenja djeteta kroz uslugu e-Novorođenče možete kontaktirati Općinu Marija Gorica na broj telefona 01/3396-655 ili 01/3395-868 ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

  Općina Marija Gorica dodjeljuje jednokratnu novčanu pomoć i to u iznosu od 2.000,00 kuna po novorođenom djetetu.


  Prednost ovakvog načina podnošenja zahtjeva za jednokratnu novčanu naknadu za novorođeno dijete je što roditelji više neće morati dolaziti osobno ili poštom dostavljati zahtjev i svu potrebnu dokumentaciju, već će sve to moći učiniti na jednom mjestu prilikom same prijave djeteta u matičnom uredu ili putem sustava e - Građani kroz uslugu e - Novorođenče.

  Uvjeti, visina novčane pomoći i način ostvarenja prava na novčanu pomoć za nabavku opreme za novorođenčad utvrđeni su Odlukom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na novčanu pomoć za opremu novorođenog djeteta koju možete pogledati u izvornom formatu ovdje.

  izbori lokalni 2021. logo

  bicikl staza MG

  Gorički trg - prezentacija

  goricki trg 3d

  pum2021

  civilna zastita mup 145433

  pum2020 naslovnica

  ljeto u mariji gorici

  Copyright © 2018. Općina Marija Gorica. Sva prava pridržana.All Rights Reserved. Designed By JoomShaper

  Please publish modules in offcanvas position.