SLUŽBENE STRANICE OPĆINE MARIJA GORICA

Tel: +385 (0)1 33 96 655 / E-mail: marija.gorica@email.t-com.hr

  digitalna pristupacnost mg

  zazeli

  informativna ploca goricki trg

  informativna ploca djecje igraliste marija gorica

  logo parlamentarni izbori 2020

  "Završilo je 5. Ljeto u Mariji Gorici"

  ljeto u mgZavršnom priredbom, otvorenjem oslikanog zida u ulici Stjepana Mokrovića i izložbom učeničkih radova završilo je „5. Ljeto u Mariji Gorici“. Manifestacija „Ljeto u Mariji Gorici“ ove godine okupila je stotinjak djece osnovnoškolske dobi s područja Općine Marija Gorica i susjednih nam općina Brdovec, Dubravica, Pušća i grada Zaprešića.

  Projekt je pokrenut 2016. godine na inicijativu načelnice Općine Marija Gorica Marice Jančić, a usmjeren je ka zdravom razvoju djece, a zamišljen je kao oblik organiziranog okupljanja djece preko ljetnih praznika u prostoru OŠ Ante Kovačić u Mariji Gorici, kuće Krulc, te na otvorenom na raznim lokacijama na području Općine Marija Gorica.

  Cilj projekta je kreativni razvoj djece i druženje te očuvanje tradicije kroz izradu suvenira i raznih domaćih proizvoda, briga za biljni i životinjski svijet koji nas okružuje.

  U protekla dva tjedan djeca su mogla sudjelovati u tridesetak različitih radionica od oslikavanja zida, kulinarskim radionicama, radionica ručnog rada, likovnih radionica, radionice Foto Hrvatska, radionice glagoljice, izrada suvenira od strugotina drveta i papira, izrade suvenira od keramike, vatrogasnog natjecanja, sportske radionice, radionice sigurnosti u prometu, a mogli su upoznati prirodu kroz šetnju šumom s lovcima.

  Zahvaljujemo se županu Zagrebačke županije Stjepanu Kožiću i Zagrebačkoj županiji koji su i ove godine uz Općinu Marija Gorica financijski podržali ovaj iznimno važan projekt, projekt životne škole. Potpori Zagrebačke županije nadamo se i narednih godina.

  Zahvaljujem se članicama Udruge Marijagorička zipka, ravnateljici OŠ Ante Kovačića, svim djelatnicima škole i tehničkom osoblju, ravnatelju Općinske knjižnice Ante Kovačića, Udruzi Ivana Perkovca, Lovačkom društvu „Vidra“, Lovnoj grupi Marija Gorica, DVD-u Trstenik i Marija Gorica, NK Mladost, Foto Hrvatska, OPG Hrust, mentorima i mentoricama i svima onima koji su na bilo koji način pridonijeli da i ovo ljeto našoj djeci bude nezaboravno.

  „Ljeto u Mariji Gorici“ službeno je završilo u ponedjeljak cjelodnevnim izletom sudionika ljeta i njihovih mentora u „Krašograd“.

   

   

  izbori lokalni 2021. logo

  bicikl staza MG

  Gorički trg - prezentacija

  goricki trg 3d

  pum2021

  civilna zastita mup 145433

  pum2020 naslovnica

  ljeto u mariji gorici

  Copyright © 2018. Općina Marija Gorica. Sva prava pridržana.All Rights Reserved. Designed By JoomShaper

  Please publish modules in offcanvas position.