SLUŽBENE STRANICE OPĆINE MARIJA GORICA

Tel: +385 (0)1 33 96 655 / E-mail: marija.gorica@email.t-com.hr

  savjetovanja

  digitalna pristupacnost mg

  eu2024 2

  izbori parlament 2024

  logo png

  1mg ploca

  mg ploca3 ispravak

  mg ploca projekt kliziste groblje

  zazeli

  informativna ploca goricki trg

  informativna ploca djecje igraliste marija gorica

  izbori lokalni 2021. logo

  logo parlamentarni izbori 2020

  Završilo je još jedno „Ljeto u Mariji Gorici“

  ljumg2019Završnom priredbom i podjelom prigodnih paketa završilo je još jedno „Ljeto u Mariji Gorici“. Manifestacija „Ljeto u Mariji Gorici“ ove godine okupila je osamdesetak djece osnovnoškolske dobi s područja Općine Marija Gorica i susjednih općina.

  Projekt je usmjeren ka zdravom razvoju djece, a zamišljen je kao oblik organiziranog okupljanja djece preko ljetnih praznika u prostoru OŠ Ante Kovačić u Mariji Gorici, kuće Krulc, te na otvorenom na raznim lokacijama na području Općine Marija Gorica.

  Cilj projekta je kreativni razvoj djece i druženje te očuvanje tradicije kroz izradu suvenira i raznih domaćih proizvoda, briga za biljni i životinjski svijet koji nas okružuje.


  U proteklih dvanaest dana djeca su mogla sudjelovati u različitim radionicama od pripreme domaćeg pekmeza, izrade paprenjaka, izrade domaćih rezanci i mlinci, domaćih krpica, pripremanja palačinki, ručnog rada, igraonice na engleskom jeziku, likovnih radionica, izrada suvenira od strugotina drveta i papira, izrade suvenira od keramike, pčelarske radionice, vatrogasnog natjecanja, radionice sigurnosti u prometu, upoznati prirodu kroz šetnju šumom s lovcima, a posjetili smo i obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Hrust kako bi se djeca upoznala sa životom na farmi.

  Zahvaljujemo se županu Zagrebačke županije Stjepanu Kožiću, Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu i pročelnici Mireli Katalenec koji su i ove godine financijski podržali ovaj iznimno važan projekt, projekt životne škole. Potpori Zagrebačke županije nadamo se i narednih godina.

  Zahvaljujem se članicama Udruge Marijagorička zipka, ravnateljici OŠ Ante Kovačića, svim djelatnicima škole i tehničkom osoblju, ravnatelju Općinske knjižnice Ante Kovačića, Udruzi Ivana Perkovca, Lovačkom društvu „Vidra“, Lovnoj grupi Marija Gorica, DVD-u Trstenik, OPG Hrust, mentorima i mentoricama i svima onima koji su na bilo koji način pridonijeli da i ovo ljeto našoj djeci bude nezaboravno.

  „Ljeto u Mariji Gorici“ službeno je završilo cjelodnevnim izletom sudionika ljeta i njihovih mentora u „Krašograd“.

  GFUK KAJ JE LJUBAV

  Opcina Marija Gorica privremena informacijska ploca 70x100 page 0001

  Gorički trg - prezentacija

  goricki trg 3d

  pum2024

  pum2023 naslovnica

  pum2022.jpg

  pum2021

  pum2020 naslovnica

  ljeto u mariji gorici

  civilna zastita mup 145433

  Copyright © 2018. Općina Marija Gorica. Sva prava pridržana.All Rights Reserved. Designed By JoomShaper

  Please publish modules in offcanvas position.