Lovačko društvo "VIDRA" DubravicaLovačko društvo „Vidra“ Dubravica

Lovna grupa Marija Gorica

 

Lovna grupa Marija Gorica djeluje na području općine. Trenutno imamo 23 člana i aktivni smo, ne samo na svom primarnom području djelovanja u koje spada zaštita, uzgoj i lov divljači, nego nam je cilj i podizanje ekološke svijesti s konkretnim akcijama.

Često imamo akcije uređenja  svih prirodnih  površina.  Upoznajemo djecu s važnošću  ekologije od vrtićke dobi, u edukativnim ustanovama,  kao i u prirodi što je posebno popularno.

Surađujemo s općinom na raznim kulturnim i razvojnim  projektima kao što su Dani općine, planirana izgradnja parka-šetnice s lovačkom čekom-vidikovcem i drugim.

Svojevrsni smo i komunalni redari u situacijama kad imamo uginule ili stradale životinje koje treba zbrinuti. Imamo isključive zasluge, zajedno s veterinarskom službom, na suzbijanju opasnih zaraznih bolesti životinja od kojih su  nama najpoznatije šuga i bjesnoća.

Imamo kvalitetnu suradnju i s poljoprivrednicima, odnosno,  brinemo o smanjenju šteta na usjevima i lozi od divljači.

Vjerujemo  da smo Vas barem malo zainteresirali i nadamo se da će nam u bliskoj budućnosti broj aktivnih članova porasti.

Upravo je u tijeku prikupljanje prijava  kandidata za polaganje lovačkih ispita. Ukoliko ima zainteresiranih molimo Vas da nam se pridružite. Kontaktirajte nas bez obveze.

Sa štovanjem,


Željko Šporčić, dopredsjednik Lovačkog društva Vidra Dubravica
Kraj Donji, Dubravička 136


Mirko Obranković, bivši dugogodišnji lovnik
Sveti Križ, Ivana Obrankovića 10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

********************************************************16. rujna 2010.g


Na području Marije Gorice djeluje lovačko društvo "Vidra" Dubravica, lovna jedinica Marija Gorica. Društvo je osnovano 1946. godine. Lovna jedinica Marija Gorica ima 28 članova. Od lovnih objekata lovište posjeduje: voljeru za prihvat fazanskih pilića, dvanaest visokih čeka, šest srnećih hranilica i deset solišta za srne, te osam hranilišta za fazane. Osim toga svake godine zasije oko 3 jutra kukuruza za zimsku prehranu.


Na području lovne jedinice Marije Gorice od plemenite divljači obitava: srna, zec, fazan, jarebica, divlja patka i divlji golub. Od grabežljivaca se najčešće pojavljuju: lisica, kuna zlatica, jastreb, sova, te psi lutalice i mačke skitnice.

Osim sportskih lovačkih priredbi, lovci organiziraju ekološke akcije kao npr. čišćenje šuma i održavanje prirodnih izvora.

Broj članova: 26
Lovno područje: cca 1370 ha
Vrste divljači: srna, zec, fazan, jarebica, divlja patka
Aktivnosti: uzgajalište fazana, kontrola lovnog područja, odstrijel divljači, očuvanje prirode

Kontakt adresa:

Lovnik: Mirko Obranković
J. Obrankovića 10, Sveti Križ
tel: 33 11 811

 

Gdje smo


Pogledaj kartu

Copyright © 2018. Općina Marija Gorica. Sva prava pridržana.
Izrada web stranica: Dedal komunikacije