Novosti

Štruklijada, štrudlijada i kestenijada 22.10.2016.

17.10.16

 

Čestitamo Dan neovisnosti

08.10.16

 

29. rujna svečano otvorena sportska dvorana

05.10.16


U četvrtak 29. rujna, s početkom u 16,00 sati, prigodnim  programom kojeg je vodio Adam Končić, uz nazočnost visokih državnih dužnosnika svečano je otvorena dugoočekivana sportska dvorana u Mariji Gorici.
Izgradnja dvorane najveći je kapitalni projekt na prostoru naše općine, vrijedan preko 14,5 milijuna kuna. Od ideje do danas proteklo je punih šest godina. Uz sve teškoće i izazove na koje smo nailazili, vjerovali smo u njenu budućnost. Financijska sredstva za izgradnju dvorane izuzetne energetske učinkovitosti osigurali su Zagrebačka županija, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije (EIB II), Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Općina Marija Gorica,  dok je nabavu visokokvalitetne sportske opreme financiralo Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta.
Dvoranu će koristiti učenici OŠ Ante Kovačića, sportske i kulturno umjetničke udruge marijagoričkog kraja.
Svečanosti je prisustvovao i predsjednik Sabora Republike Hrvatske, akademik Željko Reiner koji je održao prigodan govor te zajedno sa županom Stjepanom Kožićem, načelnicom Općine, Maricom Jančić i pomoćnicom ministra znanosti obrazovanja i sporta, Janicom Kostelić dvoranu i otvorio. U večernjem satima posjetitelji su imali priliku uživati u koncertu Renate Sabljak, Đanija Stipaničeva i Dražena Zečića koji su uveličali slavlje. Vrhunac večeri bio je veliki vatromet!

Opširnije: 29. rujna svečano otvorena sportska dvorana

   

Održana 20. sjednica Općinskog vijeća 27.09.2016.

29.09.16


U utorak, 27. rujna 2016.g. održana je 20. sjednica Općinskog vijeća Općine Marija Gorica. Na početku sjednice jednoglasno je verificiran Zapisnik s 19. sjednice Općinskog vijeća te je većinom glasova usvojen dnevni red koji je obuhvaćao 11 točaka.
Vijećnici su raspravljali o polugodišnjem financijskom izvještaju o izvršenju proračuna Općine Marija Gorica za 2016. godinu, Odluci o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca na području Općine Marija Gorica, odluci o izmjeni i dopuni Odluke o imenovanju privremenog ravnatelja Općinske knjižnice Ante Kovačića u Mariji Gorici, o izdavanju prethodne suglasnosti na Statut Općinske knjižnice Ante Kovačića, o izdavanju prethodne suglasnosti na Pravilnik o unutarnjem ustrojstvu i sistematizaciji radnih mjesta te načinu rada Općinske knjižnice Ante Kovačića, o izdavanju prethodne suglasnosti na Pravilnik o zaštiti na radu, o izdavanju prethodne suglasnosti na Pravilnik o zaštiti od požara i prethodne sulasnosti na Pravilnik o zaštiti i obradi arhivskog i registraturnog gradiva Općinske knjižnice Ante Kovačića te prethodne suglasnosti na Pravila Općinske knjižnice Ante Kovačića.
Raspravljalo se i o izvješću općinske načalnice o radu za razdoblje siječanj - lipanj 2016. godine. Na kraju je uslijedila točka razno.
Polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna za 2016.godinu i Odluka o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca jednoglasno su usvojene dok su ostale točke dnevnog reda usvojene sa deset glasova ZA i jednim glasom PROTIV. Renata Šikač obavljati će poslove privremenog ravnatelja Općinske knjižnice Ante Kovačića do 31. prosinca 2016.g.

 

Asfaltiranje nerazvrstanih cesta

28.09.16


Tijekom mjeseca srpnja ove godine proveden je postupak bagatelne nabave za radove na asflatiranju nerazvrstanih cesta na području naše općine.
Pravodobno su zaprimljene tri ponude, sva tri ponuditelja dokazala su sposobnost i udovoljili svim uvjetima poziva za dostavu ponuda, a ponuditelj Županijske ceste Zagrebačke županije d.o.o., Zagreb, Rendićeva 32, zadovoljio je kriterij najniže cijene.
Vrijednost ugovorenih radova bez PDV iznosi 362.375,00 kn odnosno 452.968,75 kn s PDV.
Radovi prema provedenom postupku privode se kraju, a obuhvaćali su asfaltiranje ceste Ante Kovačića u Hrastini (prema g. Brkiću), Ulicu Bataljona Matije Gupca u Trsteniku, Odvojak ulice Sofije Jelačić također u Trsteniku, odvojak Kaptolske ulice u Kraju Donjem i odvojak Brdovečke ulice u Svetom Križu.

Opširnije: Asfaltiranje nerazvrstanih cesta

   

 

Gdje smo


Pogledaj kartu

Copyright © 2016. Općina Marija Gorica. Sva prava pridržana.
Izrada web stranica: Dedal komunikacije